fredag den 22. juli 2011

Give away! min allerførste!


Som nævnt igår vil jeg, i anledning af at jeg nu har 50 (faktisk 51) faste læsere, skyde min allerførste 'Give Away' igang, jeg er ret spændt. Hvor mange mon vil deltage?

Det der gives væk, er selvfølgelig et par Smuttii basisbukser, den heldige vinder vælger selv str. imellem 80 og 128, og om de skal være i mælkedrengestribet, lys eller mørk denim.

Se det kan de fleste vidst bruge, om ikke andet til en gave, ik??

Sidste chance for at deltage er d. 10. august kl. 12, hvorefter vinderen trækkes.

Du kan få maks. 4 lodder - ét for hver af nedenstående handlinger:
  • Skriv en kommentar
  • Bliv fast læser (eller du er det i forvejen)
  • Link til min giveaway med billedet her - på din egen blog eller på Facebook
  • Sæt min blog på blogrollen på din blog
Du kan sagtens deltage, selvom du ikke har en blog, men husk så at skrive din mailadresse i kommentaren.
 Skriv i kommentaren hvor mange lodder du deltager med :)

torsdag den 21. juli 2011

Wow!! Faste læsere!

Jeg har 50 faste læsere!!! Hvor er det stort, og hvor er jeg bare glad for, at I læser med - hver og én, tusind tak for det.

Det må altså betyde, at det er på tide med min første 'give away'. Jeg lægger hovedet i blød natten over, og ser om jeg kan nå at skyde den igang imorgen, inden vi tager på ferie :)



- Posted using BlogPress from my iPhone

Ta daaaaaa #2 (babydynebetræk)

Så kan jeg fremvise dagens ta daaa.
Tre sæt sengetøj til lillesøster er det blevet til. Jeg synes det er ret sjovt at sy sengetøj, så det bliver sikkert til flere :)
Det er første gang jeg har forsøgt mig med tittebånd, det bliver altså bare fint - lige prikken over i'et.

Det brune stof har jeg fået af en kollega/veninde, som havde overtaget et sommerhus fra sine svigerforældre, hvor sengetøjet lå i, og de ville ikke selv bruge det. Jeg fik to hele sæt i voksenstørrelse - hvor heldig kan man være?!
Både det koralfarvede stof og stoffet med kaniner har jeg købt hos Line, som har den fine stofshop Xoeinding, det kan varmt anbefales at handle hos hende, det er anden gang jeg har gjort det :)






Nu vil jeg tage med min mand og mine drenge i biffen og se Harry Potter :)

onsdag den 20. juli 2011

Nu ved jeg det!!!

...hvem der skal være den sidste, jeg videregiver blogawarden til - jeg har nemlig lige opdaget den FEDESTE blog! Kig HER i indlægget om awarden, den sidste blog tilføjes fluks :)

Smugkig

Jeg leger med retrostof og tittebånd :)



- Posted using BlogPress from my iPhone

tirsdag den 19. juli 2011

Award beæret!


Jeg har modtaget en blogaward, faktisk har jeg modtaget den to gange, kan man godt det? I hvert fald er jeg super stolt over, at både Lisbeth og Jeanett har valgt at videregive awarden til mig og min blog.

Reglerne er:


1. Man skal linke til den man har fået awarden af.

2. Man skal sende awarden videre til 5 bloggere der har færre end 100 faste læser.

3. Man skal svare på 5 spørgsmål:

1. Hvorfor begyndte du at blogge?
Fordi jeg igennem flere år har nydt godt at mange andre blogs, læst med dagligt og fået masser af inspiration. Det er efterhånden længe siden, jeg fik lyst til også selv at dele, og oprettede min blog tilbage i 2009, men først nu, i maj 2011 er jeg kommet igang, og er allerede afhængig. Jeg synes hele denne kreaverden er helt fantastisk!
 
2. Hvilke blogs følger du?
Jeg følger indretnings-/kreablogs, jeg synes ofte de hænger sammen :). Tag et kig på min blogroll, der er rigtig mange fine imellem.
Jeg interesserer mig også for mad - især mad af gode råvarer, så tænker ikke der går længe, inden jeg begynder at følge madblogs også. Kan du anbefale nogen?
 
3. Favoritfarver?
Her er jeg lidt splittet idet jeg både er til pang og pasteller. Forsøger at mixe på bedste vis, men det kan faktisk godt være svært at få til at gå op.
Jeg er bl.a. vild med mint, pink og sort :) og så godt som alle andre farver.
 
4. Favoritfilm?
Jeg er ikke den store filmentusiast, ikke at jeg ikke kan lide en god film, jeg dyrker det bare ikke rigtigt, og er en skovl til at huske titler på både film og skuespillere. Den film jeg har set flest gange er nok Den Eneste Ene, jeg elsker humoren. Måske Grease og Dirty Dancing også kan snige sig med.
 
5. Hvilke lande vil du besøge og hvorfor?
Åh den er svær. I virkeligheden kunne jeg jo godt tænke mig at se det meste af verden. Men især lande som Australien og Grønland trækker. Vi var for mange år siden på ferie i USA - der kunne jeg også godt tænke mig at komme til igen.
 
Jeg vil gerne give awarden videre til:
 
1. Min søde kreaveninde Julie - med bloggen Alba and I, fordi det bare er en SMUK blog, som jeg er sikker på, at mange flere vil finde inspiration ved. Julie syer, strikker, indretter, tager skønne fotos, laver fede prints og meget mere.
 
2. Sines Blog, fordi det er en hyggelig blog, med fine billeder og gode idéer.
 
3. Betines blog, I hælene på en nullergøj - fordi Betine laver nogle rigtig skønne kreationer, og går op i hus, mad og børn - ligesom jeg. Hun har iøvrigt gang i en FED give away!
 
4.  Havregrød i håret - fordi det er en fin blog, med en god blanding af familie, krea, bolig og shopping.
 
5. Kaptajn Willy - den fedeste blog som jeg lige har opdaget. Jeg er allerede blevet super inspireret og er HELT vild med alle de neon detaljer. Kig forbi og I vil ikke fortryde. Jeg selv vil skynde mig ind og deltage i den lækre lækre give away.

Kreashopping

I går var en rigtig tøsedag. Emilie og jeg var alene hjemme næsten hele dagen. En skøn langsom dag. Emilie så Sommer Summarum og spillede computer hele formiddagen. Jeg strikkede, vaskede tøj og støvsugede. Om eftermiddagen tog vi i biografen og så Orla Frøsnapper. På vejen hjem derfra kørte vi omkring Tilst og Stof og Stil. Jeg trængte til at få fyldt op af de lidt kedelige ting, såsom elastik, knapper o.lign. Derudover manglede jeg noget bomuldsgarn (se lige de lækre farver!) til kommende projekter...mere om dem senere.

Udover hvad der stod på min liste, kunne jeg ikke stå for "retrolook"-stoffet, som jeg i forvejen har (haft) i to andre farver - det var sat ned til 29,- pr. m!!! og så havde de fået de sejeste fotoprint med ugle og hjort, dem har jeg ikke set før, men måske er jeg bare langsom?

Nu må jeg vidst også snart være aktiv ved symaskinen igen - det er alt for længe siden.




Idag venter endnu en hyggedag, denne gang bytur med mormor, med indkøb af skoletaske som vigtigste opgave, Emilie glæder sig MEGET!

mandag den 18. juli 2011

Grøntsagssuppe og tyrkiske brød!

Det var hvad menuen stod på idag - ret efterårsagtigt, men det var vejret altså også.
 Opskrifterne på begge dele findes i min yndlingshverdags kogebog "Haps" - Gyldendalskogebog for børn. Der er virkelig mange rigtigt gode opskrifter i!



søndag den 17. juli 2011

Skøn Give Away hos Leizys barslerier!

Se lige HER. Du kan vinde det fine vintagebetræk i voksenstørrelse hos Leizys barslerier. UH jeg håber det bliver mit!
Lisbeth, som har bloggen, har i øvrigt lige nomineret mig til en blogaward, hvor er det bare stort! mere om det i et indlæg for sig!


lørdag den 16. juli 2011

ØV!!!

Er, vildt skuffet over aftenens (manglende) Take That koncert, landet hjemme i sofaen :(

- Posted using BlogPress from my iPhone

fredag den 15. juli 2011

En hyggelig pakke

Der er rigtigt gået forberedelse i den herhjemme - men det er vel også det barselstiden er til for, ik?
Og med denne pakke som kom idag fra Babynature.dk kan flere ting streges fra huskelisten, SÅ dejligt :)


Den lille djævlehue, jeg er gået igang med at strikke, må også betegnes som værende en del af forberedelserne.


Afslutningstid

Idag har Emilie sidste dag i børnehaven. Det er så underligt når noget slutter, og noget nyt skal begynde. Jeg får sådan en stor klump i halsen...
Emilie er hval - så der måtte en hurtig hvalkage til.



- Posted using BlogPress from my iPhone

torsdag den 14. juli 2011

To do # 2 (Babydynebetræk)

Jeg napper en omgang mere af Mettes "To-do-leg".
I denne uge er opgaven noget, jeg længe har glædet mig til - nemlig at sy dynebetræk til lillesøster i maven. Jeg har ingen købt, fordi det hele tiden har været planen at sy selv, og jeg vil altså gerne have det ordnet inden vi tager på campingferie næste lørdag.
Der skal i hvert fald syes 3-4 stk... mindst 2 inden torsdag :)
Mon ikke noget af alt mit retrostof kommer i brug?


EDIT: Jeg kan se at Mette holder (en velfortjent, vil jeg mene) "To-do-ferie" - men jeg kører bare lige min egen lille to-do i denne uge, for det skal jo gøre, og jeg gider jo også godt, hehe :)

onsdag den 13. juli 2011

Fødselsdagsboller

I får lige opskriften på mine fødselsdagsboller - den usunde slags, den hører sig nemlig til når der er fødselsdag, og også på sådan en regnvejrsdag som idag, hvor jeg har barsel og manden for engangs skyld kom hjem fra arbejde imens det stadig var eftermiddag - uhm det er hygge!


2 dl vand
100 gr. smør (man kan sagtens bruge en slat olie istedet)
50 gr. gær
1 æg
1 tsk. salt
50 gr. sukker
1 tsk kardemomme
Ca. 500 gr. hvedemel (til det passer)

Smelt smøren i vandet, rør gæren ud heri når den er tempereret. Tilsæt de øvrige ingredienser og ælt dejen grundigt, den skal være smidig og ikke klistre til fingrene.
Stilles til hævning i ca. 30 min.
Formes til 12-16 boller.
Hæver igen ca. 30 min.
Kan evt. pensles efter lyst - jeg undlader det.
Bages ved 220 gr. i 8-10 min.

Velbekomme!

tirsdag den 12. juli 2011

Barselsstrik

Jeg har barsel... aaah hvor jeg nyder det. Har ikke helt vænnet mig til det endnu, men kan mærke det kommer.
Dagene er indtilvidere brugt på praktiske opgaver, lægebesøg, venindehygge og strik. Jeg er begyndt på et babytæppe af alle min bomuldsgarnrester, det strikkes i dobbeltgarn og bliver virkelig skønt -sådan tungt og blødt, uuhm!
Idéen er Stof og Stils og jeg blev inspireret her hos Christina med Badelma-badutski.


fredag den 8. juli 2011

Morgenposten har lige været her

Se hvad posten lige kom med!









God dag til alle - det er min sidste inden ferie og barsel :)

- Posted using BlogPress from my iPhone

torsdag den 7. juli 2011

Ta daaaaaa #1 (Sengetæppe)

Pyha det holdt hårdt!
Godt nok er sengen fed og praktisk, men det er knap så praktiskt når der skal syes sengetæppe! 3.70 m måler tæppet, det var et stort arbejde, og jeg er ikke helt tilfreds med finishen, men nu er der et sengetæppe og det føles rigtig godt at sige: "TA DAAAA!"

Jeg var lidt nervøs for, om farverne var for anderledes / for lidt matchende til dem sengen har i forvejen, men omvendt har jeg fra starten bestemt, at jeg ikke ville være slave af bestemte farver i værelset, en svær balance synes jeg. Nu hvor tæppet ligger der, synes jeg faktisk, det look jeg gerne vil have, er lykkedes meget godt, og så skal der nok blive lidt mere samling på farverne, når der også kommer noget på væggen.

Fleecen på bagsiden fandt jeg til 30,- pr. m i Stof2000, super skønt når nu jeg skulle bruge så meget :)




onsdag den 6. juli 2011

At sy til mig...

...det er jeg virkelig ikke særligt god til.
Men jeg har købt stof og mønster - og inspireret af Mie vil jeg prøve at sy dem med elastik i taljen, fordi jeg gerne vil kunne bruge dem, her imens jeg har lillesøster i maven. Men mon det så stadig kan lade sig gøre, at have lommer og indsnit med? det vil jeg nemlig gerne... hmm, jeg må i tænkeboks.


tirsdag den 5. juli 2011

Basis favoritter

Det må disse bukser aboslut kunne kaldes. I hvert fald har jeg syet rigtig mange af dem, folk bestiller dem igen og igen efterhånden som poderne vokser ud af de gamle. Men de sidder altså også bare super godt.

Jeg syr dem i mælkedrengestrib, lys og mørk denim.
Str. 80-104 - 200 inkl. porto
Str. 110-128 - 225,- inkl. porto



Nu fra iPhone

Kan I gætte hvad jeg laver i eftermiddagssolen???
- men kun et øjeblik endnu, for noget 'ta da' - arbejde venter :)



- Posted using BlogPress from my iPhone

mandag den 4. juli 2011

Endnu en lille trøje er færdig!

Den fik små knapper betrukket med liberty. Hvor er det skønt at strikke, imens der ventes.



Opskriften er i øvrigt købt her hos Dorte og skal klart strikkes i flere varianter.

JEG HAR VUNDET!!!

Hvor heldig kan man være?? Jeg har vundet den berømte Give Away HER.
Lige præcis JEG har vundet.... jubiii juhuu weeee!!


søndag den 3. juli 2011

Bukser

En lille stak i str. 80 - klar til min Amio-butik.




lørdag den 2. juli 2011

Regnsvejrshygge

Vi stornyder regnvejrsdagen! Det er som om, der sænker sig en ro i kroppen - halvdelen af de projekter man "burde" ordne, er på standby. Skønt!