Disse morgenboller får vi stort set hver weekend - i mange variationer. De er SÅ nemme - det tager max. 5 min at røre dejen, man skal ikke have fingrene i, og så hæver de i køleskabet natten over. Det er sådan en dej, man godt gider at røre på det tidspunkt, hvor man egentlig rejser sig for at gå i seng :)
Opskriften er efterhånden delt ud til højre og venstre, den lyder oprindeligt sådan:
5 dl. vand
15-20 gr. gær
2 tsk groft salt
1 spsk akaciehonning
50 gr. knækkede hvedekerner
300 gr. sigtet speltmel
300 gr. hvedemel
Det hele røres sammen, låg sættes på og det stilles i køleskabet natten over.
Næsten morgen sættes bollerne på plade med skeer og bages i ovnen ved 225 gr i 15-20 min.
Der bliver ca. 18 boller, hvis man ikke laver dem alt for store.
Når jeg laver dem, er det eneste jeg måler op vandet. Blot for at have styr på portionens størrelse.
Derefter tilsætter jeg alverdens ting - havregryn, div. kerner, forskelligt mel osv. den eneste regel er at ca. halvdelen af melet skal være lyst, så de ikke bliver for tunge.
Jeg håber I vil have glæde af opskriften.
Mums, de ser gode ud. Det kunne være jeg skulle være flittig i næste weekend :-)
SvarSletNøj, de ser gode ud. Inden flytningen var jeg faktisk inde i en god vane med langtidshævede boller - måske man skulle begynde igen og afprøve din opskrift:)
SvarSletDe ER altså også virkeligt gode. I kan roligt prøve dem af - det er så nemt og lækkert :)
SvarSletSå er der sat dej til hævning i køleskabet.
SvarSletOg ja, det var nemt ;-)
JUBIII - glæd dig til imorgen :)
SvarSletMums mums, hvor var de lækre :-)
SvarSlet