lørdag den 15. december 2012

Den go'e gullashsuppe - opskrift


Vi havde gæster til aften, og jeg serverede denne gullashsuppe, som jeg synes er ualmindeligt god, drysset som består af parmesan, persille og hvidløg, er prikken over i'et. Jeg bagte dette brød til, det kan virkelig også anbefales. Rigtig skøn vintermad!

Ingredienser:
2 løg
1 pakke bacon
Evt. olie til stegning1½ l vand1 dåse flåede tomater3-500 gram oksekød/gullashkød i tern3 gulerødder2 laurbærbladePaprika, salt og peber½ Knoldselleri2-3 porrer4 kartofler1 rød peberReven parmesanostPersilleHvidløg

Sådan gør du:
Brun bacon i en suppegryde.
Tilsæt løgskiver skåret i halvmåner.
Tilsæt kødet og lad det brune med.
Tilsæt en spiseskefuld paprika og lad det brænde lidt af.
Tilsæt vand og flåede tomater.
Derefter kommes grønsagerne i, som er skåret efter smag d.v.s. i tern eller snittet.
Suppen koger - gerne op til to timer - jo længere jo bedre.
Til sidst tilsættes salt og peber, som smages til.
Hak en god håndfuld persille og to fed hvidløg sammen. 


Persille/hvidløgsblandingen serveres sammen med den revne parmesanost, som man kan drysse over sin portion, hvis man lyster. MUMS! Der gives brød til.

Opskriften har jeg fået af en kollega, jeg ved ikke hvor den ellers stammer fra - fortæl mig det gerne hvis du ved det.

8 kommentarer:

  1. Det ser smukt og lækkert ud. Den opskrift må jeg prøve en dag. I øvrigt sjovt, jeg sidder selv og fumler med en opskrift på minestrone til bloggen ;-)

    SvarSlet
    Svar
    1. Ih, jeg vil da kigge forbi efter din minestroneopskrift, elsker suppe om vinteren.

      Slet
  2. Tusind tak for opskriften! Den står allerede på madplanen i næste uge! Jeg elsker gullashsuppe, men har faktisk aldrig taget mig sammen til at finde en ordenlig opskrift, men nu skal det være! Glæder mig allerede :-)

    SvarSlet
    Svar
    1. Super skønt du kan bruge den, mon I allerede har fået det? Jeg er ret sikre på, at I ikke er blevet skufftede.

      Slet
  3. Det er lige sådan en opskrift jeg har været på udkig efter... det lyder super med den topping! : )

    SvarSlet
    Svar
    1. Det gør altså bare lige dét ekstra, du bliver nødt til at prøve den :)

      Slet
  4. Jeg elsker gullash- så måske jeg skal prøve din opskrift næste gang:-)

    SvarSlet