tirsdag den 28. februar 2012

Fastelavnsboller m.m.

Jeg fik ikke bagt fastelavnsboller til fastelavn, men de kan da spises hele året, ik? 
Så idag da min mand arbejdede hjemme, var det oplagt at bage en omgang fastelavnsboller, jeg bruger en opskrift fra Arla, dog rettet lidt, de er altså bare vildt gode og cremen løber ikke ud:


16 stk.

Dej 
1 dl mælk 
50 g gær 
125 g blødt smør 
1 æg 
4 spsk sukker 
375 g hvedemel (ca. 6¼ dl) 

Creme 
1 æg 
2 spsk sukker 
2 dl mælk 
1½ spsk hvedemel 
1 tsk vanillesukker 

Jeg putter også et stykke mørk chokolade i hver bolle.

Bagetid: Ca. 10 min. ved 225°.

Dej: Lun mælken i en gryde, til den er lillefingervarm. Hæld den i en skål og rør gæren ud heri. Tilsæt de øvrige ingredienser (hold lidt mel tilbage). Slå dejen godt sammen. Dæk skålen med fx et låg og stil dejen til hævning et lunt sted i ca. 1 time.
Creme: Pisk alle ingredienserne sammen i en lille tykbundet gryde. Bring blandingen i kog under piskning og ved kraftig varme. Kog cremen ved jævn varme, under stadig piskning, i ca. 5 min. Tag den af varmen og kom cremen i en skål. Lad cremen køle af - rør af og til.
Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Tilsæt evt. resten af melet. Rul dejen ud til en firkantet plade (ca. 40 x 40 cm). Skær dejpladen igennem 3 gange på hver led, så der bliver 16 firkanter (ca. 10 x 10 cm). Læg ca. 1 spsk creme på hver firkant. Saml dejen om fyldet til små "pakker". Klem sammenføjningerne godt sammen så cremen ikke kan løbe ud. Form "pakkerne" til boller og stil dem med sammenføjningerne nedad på plader med bagepapir. Lad bollerne efterhæve tildækket i ca. 45 min. Bag bollerne midt i ovnen og lad dem køle af.Der er kommet et lille nyt projekt på hæklenålen, Marie havde også sådan et par futter som helt ny, det var en rigtig god model, de er fra Sys Fredens hæfte, Babyhæklet.


Det er åbenbart ikke kun mig selv, der er glad for, at jeg har fået ryddet ud i min strikkekurv... vores kat, Storebror, ser også ud til at finde det ganske behageligt, hmm...

3 kommentarer:

 1. Ai... Er du klar over hvor lækkersulten jeg lige blev... :) Mums, de ser gode ud!

  Kh!

  SvarSlet
 2. Mums de ser lækre ud :-) Min mor har bagt fastelavnsboller og fyldt i vores fryser, måske man skulle unde sig selv en i aften. Og babyfutterne er fine, du er så produktiv :-)

  SvarSlet
 3. Lækre, lækre fastelavnsboller! De kan helt sikkert spises året rundt... jeg har aldrig selv forsøgt mig ud i fastelavnsbolle-bagning, men måske det er ved at være på tide:-)

  SvarSlet